"У лістападзе плануем экспартаваць не менш за 36 тон": Глыбоцкі хлебазавод выйшаў на расійскі рынак
Глыбоцкі хлебазавод выйшаў са сваёй прадукцыяй на расейскі рынак, куды стаў пастаўляць традыцыйны ў Беларусі жытні хлеб. У Краснадар-жытніцу Расіі-пад брэндамі» Белая жыта«,» восеньскі «і» Вёсачка мая " адпраўленыя першыя 14 тон.
- У лістападзе плануем экспартаваць не менш за 36 тон, – адзначыў дырэктар прадпрыемства Валерый Гіро. - Расейскі рынак ёмісты і нашы гандлёвыя партнёры гатовыя браць штомесяц па 200 тон жытняга хлеба. Для краіны-суседкі мы выпякаем хлеба па рэцэптах, ужо зарэгістраваным у Расійскай Федэрацыі, таму праблем з рэалізацыяй у нас няма.
Хлеб расійскім спажыўцам глыбачане адпраўляюць у замарожаным выглядзе. Для гэтага закупілі халадзільныя камеры. 300-грамовыя булкі ў выглядзе аладкі пасля ўздзеяння холадам не губляюць пажыўных і смакавых якасцяў. У замарожаным выглядзе іх лёгка транспартаваць на далёкія адлегласці. Прасоўванне Глыбоцкага хлеба на расійскі рынак, упэўненыя на заводзе, будзе садзейнічаць умацаванню пазіцый прадпрыемства, павышэнню яго прыбытковасці.
Фота з адкрытых крыніц.