Адрес райисполкома:
211259, Витебская обл., г.п. Шумилино, ул. Короткина, 10
Телефон приемной:
8 (02130) 5-70-45
Горячая линия:
8 (02130) 5 70 45
8.00 - 13.00, 14.00 - 17.00
(понедельник - пятница), 8.00 - 20.00 (суббота, воскресенье).
E-mail:
shumric@vitebsk.by
“МНЕ ДОБРА ТУТ, НА БРЫКЕЦЕ”
Несамавіты будынак сталовай “Дабееўскі мох”, які не памятае свайго апошняга рамонту, напэўна, даўно б стаяў закрыты, калі б не яна – Ала Фёдараўна Балаболава. Яна, повар шостага разраду, – тутэйшы брэнд, сваім майстэрствам заслужыла неаспрэчны аўтарытэт шумілінцаў і не толькі. Людзі ідуць сюды, ідуць менавіта да яе. Яшчэ б, тут, “на Брыкеце”, яна 35 год – усё працоўнае жыццё.
Уявіце, як трэба любіць поварскую справу, каб кожны дзень пачынаць з баршчоў, бліноў, катлет. Але Алу Фёдараўну гэта не палохае, як і тое, што рабочы дзень у сталовай пачынаецца значна раней, чым ва ўсіх, што зімой перш чым прыступіць да гатоўкі, трэба прынесці дроў, напаліць грубкі…
Вядома, высокакваліфікаваны повар лёгка можа знайсці работу ў тым жа Віцебску ці нават адкрыць сваю справу. “Былі такія прапановы, – прызнаецца Ала Фёдараўна – але, па-першае, горад я не люблю, для мяне гэта пекла, па-другое, мне добра тут, на Брыкеце”.
На такіх, як А. Ф. Балаболава, і трымаецца грамадскае харчаванне райспажыўтаварыства. Таму яе імя сёлета – на раённай Дошцы гонару. За май, напрыклад, сталовая “Дабееўскі мох” дала 40 мільёнаў выручкі, штодзень тут бывае да сарака чалавек, плюс абеды на вываз (зараз для механізатараў “АграБаравінкі”). А ў цэнтральным універсаме, у буфеце райвыканкама часта можна пачуць: “Ці ёсць катлеты і шніцэлі ад Балаболавай?”
Праўда, вяселлі ў сталовай апошнім часам не заказваюць – інтэр’ер не падабаецца (а ўсе ж робяць відэаздымку), затое часта тут спраўляюць юбілеі, ну, і вядома, памінкі. Дарэчы, Ала Фёдараўна, расказала, што людзі зараз п’юць і ядуць менш, асабліва гарадскія. А закускі ўсё часцей заказваюць больш вытанчаныя і складаныя. Напрыклад, катлету “Кардынал”, рэцэптам якой повар дзеліцца з чытачамі “Герой працы”: З курынага філе зрабіць адбіўныя, наверх пакласці абсмажаныя грыбы, цыбулю, моркву, цёрты сыр. Зрабіць рулецікі. Спячы тонкія бліны, закруціць у іх рулецікі, абмакнуць ва ўзбітыя яйкі з маянэзам, пасыпаць сырам, запячы ў духоўцы. “Прыемнага вам апетыту!” – кажа ўсім Ала Фёдараўна Балаболава.
Аліна ПЯТРОВА.